Parinti si Copii

Cursuri de masaj pentru bebelusi

Astazi va voi vorbi despre cursurile de masaj pentru bebelusi. Si, mai ales, despre cum si unde faceti in Strasbourg astfel de cursuri de masaj pentru bebelusi.

Masajul este recomandat pentru o dezvoltare armonioasa a bebelusului, inca din primele momente ale vietii.

Cu aceasta premisa l-am inscris pe Gabriel inainte de nastere la sedintele de masaj propuse de PMI Ostwald pentru o programare la 3 saptamani de viata.

Cum in timpul vacantelor scolare nu sunt propuse cursuri, am fost precauta si l-am inscris din timp.

Am pregatit o geanta cu un prosop, scutece & ceva haine de schimb, ulei de masaj (mai practic decât o lotiune pentru ca aluneca mai usor). Pentru uleiul de masaj eu am ales Weleda huile de massage pour bébés. Un pic mai scump, dar cât de cât natural.

Am venit cu 10 minute inainte. Am fost invitati sa intram in sala destinata cursului si sa ne pregatim pentru sedinta de masaj.

Eram un grup de patru mamici (taticii sunt bineveniti, dar sunt prezenti un pic mai rar).

Pe saltelele puse pe jos si intr-o sala cu o temperatura optima, ne pregatim. Luam un coussin d’allaitement pus la dispozitia noastra, punem un prosop pe deasupra si il instalez pe Gabriel. Il dezbrac si il las doar in scutec.

La puéricultrice ni se alatura si se aseaza in fata noastra. Ne propune mai multe uleiuri de masaj, mamicile care inca nu si-au procurat ulei inainte pot alege unul care le convine pentru sedinta de masaj. Incepem. La puéricultrice ne arata gesturile, ne spune sa incercam incet pentru prima data, sa lasam bebelusul sa se obisnuiasca cu mirosul uleiului si cu gestul de masaj.

Ar fi bine ca si copilul sa fie deja mancat si sa nu fie somnoros. Altfel ar putea sa nu aprecieze masajul.

Gabriel se simte bine, pare sa aprecieze gesturile, se uita si descopera alti copii, incepe sa socializeze. Masajul dureaza 25 de minute si se continua cu o mica gimnastica prin niste miscari naturale, care nu necesita un efort exagerat din partea lui Gabriel. Sedinta de masaj se apropie de sfarsit.

Observ ca tehnicile de masaj combinate cu gimnastica duc atat la tonifierea organismului, cat si la relaxarea lui. Gabriel a adormit.

Il imbrac incet fara sa il trezesc, si incerc sa pregatesc totul pentru a pleca. Insa, surpriza! Constat ca momentul de placere pentru Gabriel se transforma in moment de schimb de experiente pentru mamici.

Suntem invitate sa servim un ceai si sa luam cateva bunatati dulci pentru a continua discutia intr-un mod agreabil. Momentul mi se pare important pentru ca acasa, singura cu un copil, iesirile sunt un pic mai rare.

Pentru mine si Gabriel aceasta prima experienta a fost atat de pozitiva, incat incercam sa mergem in fiecare vineri. Nu in fiecare saptamana e simplu, depinde de cum am dormit noaptea precedenta, dar incercam sa avem o anumita constanta. Desigur, continuam sa punem in aplicare tehnicile si acasa, in fiecare seara, dupa baita si inainte de culcare. Gabriel cunoaste acest ritual si adoarme mai usor, mai linistit.

Va incurajez sa mergeti sa testati o data aceste cursuri. Sunt sigura ca veti gasi un centru aproape de domiciliul vostru. Consultati lista centrelor si telefonati pentru o programare.

Nu veti regreta !

Credit imagine : pexels


Daca aveti intrebari, curiozitati sau nelamuriri referitoare la astfel de cursuri de masaj pentru bebelusi (in Strasbourg), nu ezitati sa lasati un comentariu fie aici, fie la discutia de pe forumul nostru.

Leave a Reply